dimarts, 24 d’abril del 2018

Els romans ens visiten

L'Institut Ramon Berrenguer IV organitza  la 6ª edició de Jornades de Recreació Històrica "Els Romans ens visiten". 


L'alumnat de 4t ESO ha preparat quatre temes específics de cultura clàssica contextualitzats al nostre territori per exposar-los a l'alumnat de quint i sext:

 La "Vil·la romana" de la Carrova. Exposició sobre aspectes referents a la vil·la: construcció, canalització de l'aigua, llum, on es guardava i com el menjar, productes com el vi, cereals, objectes que s'han trobat a les excavacions com llànties, com escrivien,...

L'exèrcit  i el campament de les legions romanes, centrat en el campament de "La Palma", a l'altre costat del pont. L'exposició explica quan es construeix el campament, en un punt de la Via Augusta, la vida de les legions, objectes excavats pertanyents als legionaris (anells per signar, amulets de la sort, ...).

Tàrraco: edificis de jocs i de lleure (amfiteatre, circ, teatre i termes).

Els déus olímpics (mitologia). Exposició de cada un dels déus i deesses i els seus atributs a través d'imatges relacionades amb l'art. 

La valoració de les exposicions és molt positiva, han fet un fantàstic treball de recerca amb la col.laboració del Museu de les terres de l’Ebre. 

Des de l'escola felicitem a tot l'alumnat de l'Institut que s'ha esforçat per fer un bon treball i la difícil tasca de presentar a xiquets i xiquetes més menuts temes com aquests.
Moltes gràcies, us esperem el proper curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada