dilluns, 18 d’abril del 2016

L’ESCOLA CONSOL FERRÉ D’AMPOSTA GUANYA EL PREMI D’EDUCACIÓ FEDERICO MAYOR ZARAGOZA EN LA CATEGORIA TERRES DE L’EBRE



Dissabte passat, 16 d’abril, es va celebrar a Tortosa la IXa edició del premi Federico Mayor Zaragoza sota la consigna “Ciutadans i ciutadanes lliures, responsables i compromesos”. L’escola Consol Ferré d’Amposta va recollir el premi d’educació en la categoria Terres de l’Ebre gràcies a l’experiència “Som futur”, una bona pràctica i una acció transformadora per a construir un món millor.


  
“Som futur” és un projecte que neix d’una necessitat de l’escola: ampliar la superfície del pati. Arran d’una proposta de l’alcalde  de visitar l’Ajuntament d’Amposta durant el curs 2014-15, alumnat i professorat de Cicle Superior decideixen aprofitar l’oportunitat de mostrar de forma argumentada aquest desig compartit. Així, organitzant-se en assemblea i comissions de treball, acaben elaborant un informe conjunt per tal de presentar i justificar la proposta al govern local.

El professorat implicat explica que “Som futur” és un projecte real i significatiu que fomenta la participació ciutadana, el treball en equip i els valors democràtics. El camí procés va ser llarg i va requerir un gran esforç d’organització i convivència en què el debat,  el consens i la presa de decisions van ser la base de l’èxit.

Malgrat tota aquesta feina, l’ampliació encara no és una realitat, per això l’escola continua treballant  per aconseguir que l’Ajuntament d’Amposta cedeixi el solar del costat del centre per tal que passi a formar part del pati.

L’alumnat que va participar en el desenvolupament del projecte, que ja no gaudirà d’aquest espai pel seu pas a secundària, afirma que se sent orgullós de la feina feta perquè “és important treballar pel bé comú i perquè només així es pot aconseguir un món millor”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada